Winnaars WNF-Photo Award 2012

Jeroen van Wijk (15) wint WNF-Photo Award 2012

Redactie 2718
'Een prachtig plaatje van een poolvos in zijn natuurlijke omgeving.' Zo omschrijft de jury de winnende foto van de WNF-Photo Award 2012. De maker van de foto, de 15-jarige Jeroen van Wijk uit Ede, kreeg zondag in het Museon in Den Haag de award uitgereikt.

Jaarlijks organiseren WNF-Rangerclub en WNF-Lifeguard (jongerenclubs van het Wereld Natuur Fonds) samen met het Museon de WNF-Photo Award. Het thema van de fotowedstrijd is ‘wilde dieren’. Op de winnende foto van dit jaar is een witte poolvos in de sneeuw te zien.

WNF Winnaar
De winnende foto van Jeroen van Wijk (15)

'Een lastige foto om te maken, vooral gezien het contrast.', schrijft de jury in het juryrapport. Naast de award won Van Wijk ook een fotocamera en -printer van Canon. Nadat de winnaar zijn prijzen van de juryvoorzitter in ontvangst genomen had, opende hij de tentoonstelling waar alle veertig genomineerde foto’s te zien zijn.

Roodborstje

De 12-jarige Michiel van Huijstee uit Epe werd tweede. Zijn foto van een roodborstje met eten in zijn bek deed de jury 'bijna denken aan een sprookje'. Derde werd Jef Pattyn (11) uit Oisterwijk met een foto van twee vechtende steenbokken. De publieksprijs was voor Kay van Lith(9) uit Mill. Hij fotografeerde kleine zeeschildpadjes op het strand.

2e prijs
Tweede prijs - Michiel van Huijstee (12)

3e prijs
Derde prijs - Jef Pattyn (11)


Publieksprijs - Kay van Lith (9)

Geef de aarde door

Tijdens de tentoonstelling in het Museon, met als thema ‘Geef de aarde door’, zullen alle veertig genomineerde foto’s te zien zijn. Op de expositie is ook een bijdrage te zien van WNF-ambassadeur André Kuipers. Van hem zijn onder andere twee foto’s te zien die hij maakte van de aarde tijdens zijn laatste ruimtereis. De tentoonstelling is te zien tot 11 maart 2013.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie