Je vrienden op de foto zetten doe je zo!

Simone Swinkels 319
Het blijft altijd lastig om je vrienden op de foto te zetten, omdat je ze niet als klant maar als vriend ziet. Hier een paar tips hoe je vrienden op de foto kunt zetten, zonder dat ze ooit model hebben gestaan.

Rechte of kromme lijnen

Rechte lijnen staan vaak gelijk met mannelijke vormen, sierlijke lijnen staan vaak voor vrouwelijke vormen. Dus kijk naar wat voor sfeer je wilt zetten op de foto. Wil je dat het strak en mannelijk wordt of wil je het juist wat smoother en vrouwelijker?


Laat ze bewegen

In plaats van dat je ze een pose in laat nemen, laat je ze eigenlijk een beweging uitvoeren. Laat diegene bijvoorbeeld lachend naar je toe rennen of laat ze met hun handen constant door hun haar gaan.


Laat emotie zien

Emotie brengt altijd veel teweeg in een foto. Een foto zonder emotie kan een hele lege foto zijn. Laat ze iets inbeelden, zoals dat ze terug moeten denken aan het moment dat diegene ten huwelijk werd gevraagd.


Op hun gemak stellen

Wat ook fijn werkt is om ze op hun gemak te stellen. Geef ze het gevoel dat ze het goed doen en ook een paar grapjes kunnen werken om de zenuwen aan de kant te schuiven. Praat met ze en maak onderhand foto’s. Neem vooral de tijd.

 

Hieronder nog een snelle uitleg met voorbeelden. Heel erg handig!

 

 

afbeelding van Simone Swinkels

Simone Swinkels | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Simone