Je persoonlijkheid ontwikkelen in de fotografie

Je persoonlijkheid ontwikkelen in de fotografie

Aäron Nasarany 392
Er komt een tijd dat je uit je hobbymatige snapshot foto's wil stappen en je eigen persoonlijkheid wil doorontwikkelen. Dat heeft tijd en aandacht nodig, wij leggen je uit hoe je dit proces in kan stappen

Het begin

Als je net begint met fotografie dan is het onredelijk om jezelf te profileren als professioneel fotograaf. Net als bij elk ander beroep is kennis en vaardigheden de basis om het beroep uit te oefenen. De praktijkervaring leert jou om als beroepsprofessional te groeien. In de beginperiode van je fotografiecarriere staat vooral oefening centraal. Je gaat de verschillende genres ontdekken en leert je apparatuur steeds beter kennen. De basistermen krijg je onder de knie zoals: diafragma, sluitertijd en ISO en je gebruikt de termen op de juiste manier om het perfecte plaatje te creëren. Als fotograaf denk je in beelden, die beelden geven jou een gevoel die uiteindelijk jouw volgers ook moet bereiken. Je leert dit steeds beter kennen en leert het om je beelden te creëren. 

Kunst

Fotografie is een kunstvorm: het is een manier van kijken en denken over alledaagse objecten. Het is zoeken naar verhalen, emoties, momenten die we kunnen vereeuwigen in foto’s. Soms is het anders kijken naar dingen al een mooie gelegenheid om een foto te maken. Fotografie is visuele storystelling met behulp van de moderne technieken van een camera en de huidige fotobewerkingsprogramma’s. 

Het zoeken naar inspiratie

Auteurs kunnen last hebben van een writer’s block: een stagnatie van het creatief proces. Er komt niks bruikbaars uit de talloze brainstormsessies. Dit kan je ook overkomen in de fotografiewereld. Niemand zit in dit tijdperk meer te wachten op de standaarfoto's. Denk aan de Toren van Pisa die iedereen om wil drukken, een echte standaardfoto. Inspiratie kan overal vandaan komen.  Bijvoorbeeld door gebeurtenissen in ons dagelijks leven, via andere fotografen, websites, brochures of films. Belangrijkste is om jezelf te kunnen onderscheiden van andere fotografen. Bekijk dingen op een andere manier door bijvoorbeeld de regels te breken. Want wie zegt dat de 50mm f/1.8 puur en alleen voor portretten is?

Wij zijn benieuwd naar jouw 'out of the box' foto's. Deel jouw foto in de lezersgallery

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron