Japan komt met video van nieuwe space drone

Japan komt met video van nieuwe space drone

Nadja Geskus 831
Japan komt met een video van de nieuwe camera space drone, genaamd Int-Ball. Hij ziet er niet alleen heel schattig uit, maar is ook nog erg nuttig.

Space drone

Een schattige space drone? Ja, je zag het goed. Dit is weer typisch iets voor Japanners, om een drone schattig te maken. Hij ziet er uit alsof hij twee helder blauwe ogen op zich heeft en een klein neusje. De Int-Ball weegt 1kg, heeft een diameter van 15cm, en heeft 12 propellers. Hij kan hiermee op elk gewenst moment bewegen via een autonome vlucht en hij kan beelden maken vanaf elke hoek. Het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) zegt dat beelden van de Int-Ball in real time kunnen worden gecontroleerd door onderzoekers ter plaatse, die vervolgens teruggevoerd worden naar de boordbemanning.

Japan komt met video van nieuwe space drone

Int-Ball

De Int-Ball werd volledig vervaardigd door 3D-afdrukken, en gebruikt de bestaande drone technologie. De drone kan door het JAXA Tsukuba Space Center vanuit de Aarde worden gecontroleerd. Begin juni werd de Int-Ball werd in de Japanse module "Kibo" op de ISS afgeleverd.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja