Is de Pelican Case echt zo veilig voor je apparatuur?

Is de Pelican Case echt zo veilig voor je apparatuur?

Fokelien Broekstra 302
Misschien heb je en professioneel fotograaf weleens zien lopen met een grote gele of zwarte koffer in verschillende soorten en maten. Dit zijn Pelican cases. De koffers beschermen je apparatuur in de meest extremen omstandigheden. B and H testte de koffers om de bescherming te testen.

Pelican case

Pelican cases zijn er in verschillende soorten en maten, De kleine varianten bieden ruimte voor de opslag van SD-kaartjes, terwijl je in de grotere versies jouw studio uitrusting kunt vervoeren. De koffers zijn alleen niet de goedkoopste uitgave die je kunt doen, maar volgens de fabrikant zijn ze ruimschoots hun geld waard. 

Test

B and H namen de proef op de som en gingen testen tot welke omstandigheden de koffer het apparatuur beschermt. In de video wordt bijvoorbeeld een koffer van het dak gegooid, tegen een boom aan gesmeten en als klap op de vuurpijl steken ze de koffer in brand. Maakt Pelican zijn opmerkingen als sterkste, waterdichte, stofvrije en chemisch resistente koffer waar?

 

Overleeft

De koffer heeft alle omstandigheden overleefd. Wij zijn benieuwd of dit ook geld voor de inhoud die er in zit. Als jouw camera alsnog ter pletter valt in de koffer heb je helaas niet zo veel aan het onverwoestbare omhulsel.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien