Inzoomen met je mobiele telefoon

Inzoomen met je mobiele telefoon

Fokelien Broekstra 569
Heb jij ook weleens het perfecte plaatje voor ogen, maar werkt het niet om in te zoomen met je telefoon? Geen paniek, je kunt beter gebruikmaken van je eigen bewegingsvrijheid en een stap naar voren zetten.

Inzoomen

Met je reguliere camera zoom je makkelijk in en uit. Je bukt misschien een beetje stapt opzij maar verder bepaal je met je camera hoe je iets in beeld brengt. Bij een mobiel is dit net wat anders. De lens heeft een behoorlijke groothoek, als je een bloem in een boeket op foto wil zetten dan moet je dus al snel gaan inzoomen. De zoom op je camera is helaas nog niet verbluffend. Kies er daarom voor om t Met inzoomen worden je foto’s onscherp.

Beeldvullend

Kies ervoor om je onderwerp zo beeldvullend mogelijk op foto te zetten. Met veel nutteloze informatie trekt je aandacht weg bij datgene wat jij wil laten zien met je foto. Zorg er daarom voor dat je dichtbij genoeg staat om je onderwerp beeldvullend in beeld te krijgen.

Zoomloos

Gebruik de zoom van je telefoon niet. Hoe verder je inzoomt hoe minder goed je foto wordt. Kies er daarom voor niet te zoomen maar juist te kiezen om jezelf te verplaatsen. Ga dichterbij of verder weg staan en zoek de juiste hoek.

Wil jij meer weten over mobiele fotografie? Lees dan ook dit artikel!
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien