Intrigerende fotoreportage over kinderen

Intrigerende fotoreportage over kinderen

Aäron Nasarany 362
De toekomst is voor elk persoon onzeker. Wellicht worden we morgen overreden door een auto of worden we getroffen door een ernstige ziekte. Het leven hangt aan een zijden draadje. Op een jonge leeftijd krijgen we vaak de vraag te horen: Wat wil jij later worden als je groot bent? Voor sommige kinderen is deze vraag niet vanzelfsprekend zoals de kinderen van vluchtelingen. Fotograaf Meredith Hutchison maakte hierover een bijzondere reportage

De fotograaf

Meredith Hutchison is een professionele fotograaf die maatschappelijke problemen onder de aandacht wil brengen. Ze werkt samen met andere organisaties om haar droom te verwezenlijken.

Het project

Meredith Hutchison maakte een fotoreportage waarbij ze kinderen vroeg wat ze later willen worden. Vervolgens fotografeerde zij de kinderen in hun droomberoep met een krachtige statement. Ze laat met haar foto's zien dat de kinderen zich niet uit het veld laten slaan en nog altijd dromen hebben zoals elk ander kind. Bekijk de foto’s hieronder met elk hun eigen verhaal.

Muntaha (12), fotograaf

Ik ben al gek op mensen fotograferen sinds ik een jong meisje was. Ik hield ervan om naar allerlei gebeurtenissen toe te gaan en vast te leggen wat er gebeurde, zowel het positieve als het negatieve. Nu ik een professionele fotograaf ben, gebruik ik mijn foto’s om hoop in mensen aan te wakkeren; om ze liefde en begrip voor elkaar te laten hebben.”

Haja (12), astronaut

Sinds we op de basisschool het zonnestelsel bestudeerden wilde ik astronaut worden. Ik droomde erover om daar hoog in de lucht nieuwe dingen te ontdekken. Ik vind het geweldig om astronaut te zijn, omdat het me de wereld vanuit een nieuwe kant laat zien. Mijn pad was niet gemakkelijk – veel mensen zeiden dat een meisje geen astronaut kan worden. Nu ik mijn doel bereikt heb, zou ik tegen jonge meisjes met ambities willen zeggen: wees niet bang. Praat met je ouders over wat je wil en waarom en heb vertrouwen in wat je wil en waar je heen wilt gaan.

Amani (10), piloot

Ik houd van vliegtuigen. Zelfs nog voordat ik voor het eerst in een vliegtuig stapte wist ik al dat ik piloot wilde worden. Vliegen is avontuurlijk en spannend. Toen ik klein was zei mijn broertje altijd dat een meisje geen piloot kan worden, maar ik wist diep van binnen dat ik dit wilde doen. Ik haalde mijn studie en vond een manier om in de vliegschool binnen te komen. Nu leef ik niet alleen in mijn droom, maar kan ik ook nog eens mensen helpen reizen, de wereld zien en nieuwe plekken ontdekken.

Foto’s zijn gemaakt door Meredith Hutchison. Bekijk meer van haar werk op haar website, Facebook of Instagram.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron