Intieme zwart-wit portretreeks van Japans Baseballteam

Intieme zwart-wit portretreeks van Japans Baseballteam

Senta Bemelman 501
Gespannen gezichten, sporters in starthouding en een ontspannen lachje na afloop. Franse fotograaf Fabien Voileau weet precies wat hij moet fotograferen tijdens de training van een Japans team. Bekijk de intieme portretten!

Op het sportveld komt veel emotie los tijdens een wedstrijd en bij de training. Of dit voetbal, Baseball, tennis of basketbal is, bij iedere sport kan de spanning flink oplopen, wat resulteert in prachtige foto’s.

Zwart-wit

Door in zwart-wit te fotograferen, focus je op het onderwerp op je foto. De kijker raakt niet afgeleid door sterk aanwezige kleuren of vormen. Hierdoor ontstaat extra aandacht voor de expressie, compositie en actie op ieder portret. Het is een sterke zet van Fabien om voor zwart-wit te kiezen omdat het groene veld van een Baseball-arena vaak gefotografeerd wordt. Bovendien maakt de focus op het onderwerp, in plaats van de omgeving, de portretten ook erg persoonlijk en intiem.

Fabien Voileau

De Franse fotograaf legt met zijn camera precies de juiste atmosfeer vast, waardoor het voel alsof je zelf op het veld staat. De jonge Japanse sporters worden ook op de momenten voor en na de training vastgelegd. Dit maakt de fotoserie interessant en laat zien hoe de emotie verandert. Hij was niet naar Tokyo gereisd om de wedstrijd vast te leggen maar voor een tentoonstelling. Dit toont aan hoe je als fotograaf altijd gebruik moet maken van de situatie en geen moment moet laten schieten! Neem je camera altijd mee als je op pad gaat. 

Foto's: Fabien Voileau

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta