Interessante studioportretten met een zilveren doek

Interessante studioportretten met een zilveren doek

Senta Bemelman 626
Maak een studioportret nog interessanter met behulp van een doorzichtige zilveren doek! Leer hoe je dit gebruikt bij jouw volgende fotoshoot.

Inspiratie opdoen voor een originele portretfoto kan lastig zijn. Maar vaak heb je maar weinig attributen nodig hiervoor. Gebruik bijvoorbeeld een zilverkleurige doek voor leuke resultaten.

Doek

Houd het doek voor het gezicht van je model en maak dit eventueel vast aan een softbox of statief, zodat je model zelf niet volledig hoeft vast te houden. Daarnaast kun je het doek ook als achtergrond gebruiken. Bevestig dit met kleine veiligheidsspelden op het achtergronddoek, of hang het eroverheen. Je hebt veel mogelijkheden, wees creatief en probeer op zo veel mogelijk manieren het doek te gebruiken!

Gebruik de doek ook niet alleen bij het gezicht, maar wikkel je model ook eens in een doek. Of laat hem of haar hiermee rondzwaaien.

Licht

Speel met de belichting. Kies voor een stof met kreukels, hierdoor wordt het licht op een interessante manier gereflecteerd. Kies eventueel ook voor een lamp, gericht op het achtergronddoek voor een goed-belichte achtergrond.

Kleur

Je hoeft niet per se een zilverkleurig doek te kiezen. Je kunt ook een paars, groen, rood, of blauwkleurige doek nemen. Het enige dat belangrijk is, is de transparantie van de stof. Zorg ook voor (kleur)contrasten door een donkergrijze achtergrond te nemen bij een felle kleur.

Overweeg ook om kleuren achterwege te laten en voor zwart-wit te gaan! Door de textuur van de stof kan dit een mooi zwart-witportret opleveren!

Bekijk in de onderstaande video hoe fotograaf Mark Wallace in de studio werkt met een doek.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta