Interessante portretfoto’s bij Rotterdam.Photo festival 2016

Interessante portretfoto’s bij Rotterdam.Photo festival 2016

Senta Bemelman 3217
Zeecontainers worden omgetoverd tot galeries voor het Rotterdam.Photo 2016 festival. Tussen 11 en 14 februari draait het in Rotterdam-zuid om portretfotografie, met het thema: identiteit.

Het fotofestival is een primeur in de Zuid-Hollandse havenstad. Marcel Krollen besloot samen met een aantal partners het gratis festival op te zetten op het Deliplein in Katendrecht. De fotografen die hun werk exposeren, interpreteren  het begrip identiteit op unieke wijze. Op de website van het festival kun je de namen van alle participerende fotografen en fotografie sociëteiten vinden.

Culturele identiteit

Geralda de Graaf legt in haar portretten de focus op de culturele identiteit van de geportretteerden. Ze maakte kleurportretten van de ‘beautiful people’ op Sumba (Indonesië), een van de armste eilanden ter wereld. Ook legde ze Syrië en Lybië vast in zwart-witfoto's voordat de oorlogen uitbraken. Bekijk ook haar website voor meer werk .


Foto © Geralda de Graaf

Gender identiteit

In de fotoserie Silent Voices staat fotograaf Marinka Masséus  stil bij genderongelijkheid. De foto’s zijn symbolische portretten van vrouwen.  Voor meer werk van Marinka Masséus kun je op haar website kijken.


Foto © Marinka Masséus

Voor uitgebreide informatie over het evenement kun je op: www.rotterdamphotofestival.com kijken. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta