Instagram-accounts die jou aan inspiratie helpen

Instagram-accounts die jou aan inspiratie helpen

Martijn Bastianen 492
Inspiratie kan je op alle mogelijke manieren vinden. Instagram is daar één van. Er zijn talloze fotografen die hun kiekjes delen met de wereld. Daarom is het ook hartstikke tof om daaraan mee te doen. Ben je trots op je foto, drop hem op Instagram en kijk wie jouw foto’s mooi vinden. Met hashtags kan je bijvoorbeeld meer mensen trekken naar je foto, waarmee je jouw bereik kan vergroten. Veel fotografen kiezen er daarom ook voor om hun foto’s te delen via dit sociaal medium. Om jou wat inspiratie op te laten doen, kan je hieronder verschillende Instagram-accounts bekijken.

Janske

Soms is de natuur op een foto nog mooier dan in het echt. Dat laat Janske zien in haar foto’s. Van prachtige wolken met een zee eronder tot regenfoto’s met kale bomen. Ze komt overal ter wereld en zet de mooiste foto’s op haar Instagram.


Foto © Janske

Dirk Bakker

Woonachtig in Amsterdam laat deze fotograaf zien hoe gebouwen kunnen spreken. Niet letterlijk natuurlijk. Architectuur in en rondom Amsterdam spreekt tot de verbeelding. Zo zijn gebouwen dus perfect voor een fotoserie blijkt uit de kiekjes op zijn Instagram-account.


Foto © Dirk Bakker

Victoria Siemer

Ze noemt zichzelf de Witchoria en post hele bijzondere foto’s. In haar foto’s laat ze namelijk een verhaal zien. Het komt vaak wat fictief over, en dat maakt haar Instagram-account zo speciaal. Zo zie je afbeeldingen van steden, zeeën, stranden, bossen en nog veel meer in een donkere setting. Laat je meeslepen in haar verhaal.


Foto © Victoria Siemer

Simone Bramante

Zo gaan we van de ietwat donkere foto’s van Siemer naar Simone Bramante. Kleuren laat hij het allerliefst spreken. Zo heeft hij een hele brede focus op zijn fotografie. In zijn foto’s komen vaak mensen in terug die een handeling verrichten. Kleurrijk en gepassioneerd.

 
Foto © Simone Bramante


Michael Christopher Brown

Als laatste hebben fotograaf Brown, een fotograaf die met emotie speelt. Als je op zijn Instagram kijkt, zie je veel foto’s van verschillende mensen in verschillende culturen. Zo reist hij heel de wereld af, van Afrika tot Azië. Ook maakt hij veel gebruik van close-ups. Eén en al emotie!


Foto © Michael Christopher Brown

Wil je zelf ook een Istagramheld worden? Lees dit artikel. 

afbeelding van Martijn Bastianen

Martijn Bastianen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Martijn