Inspirerende portretfoto's maken met plastic folie

Inspirerende portretfoto's maken met plastic folie

Senta Bemelman 952
Krijg opvallende studioportretten met behulp van een stuk plastic. Leer snel hoe je dit zelf doet!

Een studioportret kan statisch zijn wanneer je het model in dezelfde pose tegen een eentonige achtergrond fotografeert. Voor zakelijke portretten is dit prima. Maar wanneer je een spontaan of opvallend portret wilt, kan dit minder succesvol zijn.

Een opvallende foto maken vergt enige creativiteit, maar is vaak gemakkelijk in de uitvoering. Kijk goed om je heen in de studio, vaak liggen er stoffen met mooie texturen of attributen waarmee je een interessant portret maakt. Probeer bijvoorbeeld ook eens met een doorzichtig tafelzeil of een plastic poncho te werken tijdens het fotograferen!

Videotorial

In deze video laat fotograaf Gavin Hoey zien hoe je aan de slag gaat in de fotostudio met plastic folie voor creatieve portretten.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta