Inspirerende fotoreeks vanuit een tent

Inspirerende fotoreeks vanuit een tent

Senta Bemelman 1159
Als natuurfotograaf ben je vaak op pad in de natuur. Meestal worden landschappen en natuur volledig benadrukt. Maar Oleg Grigoryev fotografeerde een ander scenario, namelijk het uitzicht dat hij iedere ochtend had vanuit zijn tent.

Bij natuurfotografie krijg je weinig te zien van de omstandigheden waaronder de fotograaf werkte. Mooie bergen, woeste rivieren en kleurrijke bloemen leiden onze aandacht af van het leven van de fotograaf, die de prachtige plaatjes schoot.

Oleg Grigoryev

Als fotograaf is Oleg regelmatig op fotografie-avontuur met zijn spiegelreflex. Bijvoorbeeld naar Big Allo Lake, Chimtarga, Lake Alaudin en Lake Kulikalon, in Amerika. In zijn fotoreeks laat de fotograaf zien hoe het leven van een natuurfotograaf in elkaar steekt. Hoe je iedere ochtend wakker wordt, voordat je prachtige natuur in beeld brengt.

Natuurfotografie

Ben je zelf een (beginnend) natuurfotograaf? Haal dan inspiratie uit het werk van Oleg. Vermijd typische foto’s van bloemenvelden of gras. Maak net als deze fotograaf niet alleen foto’s van de landschappen die je via je lens ervaart. Kies ook andere tijdstippen en geef je foto’s een originele twist. Dit kan zijn door het concept, onderwerp, standpunt of boodschap. Laat een scenario zien, waar niemand bij stil staat en verras met mooie kiekjes!
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta