Inspiratiebronnen voor foto's

Inspiratiebronnen voor foto's

Aäron Nasarany 419
Schrijvers kunnen in aanraking komen met een writers block: het creatieve proces staat stil waardoor niks op papier komt. Dit kan ook voorkomen bij fotografen. Hoe frustrerend zou het zijn als je bij een opdracht geen enkel inspiratie hebt? Daarom hebben we voor jou in dit artikel aantal handige tips bij elkaar verzameld.

Dagelijks leven

Onbewust of bewust komen we in aanraking met allerlei aspecten uit het dagelijks leven. Gebeurtenissen die een ingrijpende verandering teweegbrengen, of juist de kleine dingen. Dingen die we in ons dagelijk leven tegenkomen kunnen al als inspiratiebron dienen. Simon Hooper maakte bijvoorbeeld een fotoserie van zijn vaderschap en deelde dit op Instagram. Het zijn alledaagse dingen waar we normaal niet bij stil zouden staan. 

Reizen

Een ander manier om inspiratie op te doen is door te reizen. Dit kan zelfs naar onbekende plekken in Nederland tot aan de oeroude stammen in Papua Nieuw-Guinea. Het gaat erom dat je als persoon en als fotograaf groeit waardoor je de normaalste dingen anders gaat zien en daardoor ook anders gaat fotograferen.

Samenwerken

Probeer samen te werken met andere fotografen. Stuur bijvoorbeeld jouw beste foto waar je onwijs trots op bent naar een andere fotograaf en vraag om opbouwende feedback. Je zult merken dat de andere fotograaf er een andere kijk op heeft. Het belangrijkste van de feedback is natuurlijk dat je er inspiratie uithaalt zodat je volgende foto weer iets is waar je trots op bent. 

Het internet

Op het internet zijn talloze websites met interessante artikelen, blogs, foto’s en video’s te vinden. Denk hierbij aan DigiFoto Starter, DigiFoto Pro, 500px en natuurlijk de social media kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron