Inspiratie: Silhouetten in beeld

Inspiratie: Silhouetten in beeld

Senta Bemelman 813
Maak portretfoto’s opvallender door silhouetten te verwerken. Bekijk mooie voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw volgende fotoshoot.

Bij portretfotografie is het gezicht belangrijk. Maar er zijn uitzonderingen waarbij je dit niet direct in beeld brengt. Fotografeer bijvoorbeeld silhouetten voor interessante kiekjes!

Combineer

Doordat de details van het model verdwijnen, en enkel de vorm overblijft, wordt de achtergrond belangrijker. Combineer op deze manier portretfotografie met een andere tak zoals natuurfotografie. Breng bijvoorbeeld de sterrenhemel en je je model samen in een portret. Bekijk hieronder enkele inspirerende manieren om een silhouet in je foto te verwerken.

Mysterieus

Silhouetten kun je foto erg mysterieus maken. De kijker vraagt zich natuurlijk af: waarom is deze persoon niet herkenbaar in beeld gebracht? Je kunt jouw model als silhouet afbeelden als dit bijdraagt aan het verhaal dat je vertelt met je foto. Dit kan een angstig horror-effect oproepen omdat het eng overkomt. Maar het kan tegelijkertijd ook je foto rustiger maken, doordat het aantal details wordt beperkt. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta