Inspiratie: Orchideeën fotograferen

Inspiratie: Orchideeën fotograferen

Senta Bemelman 536
Bloemen zijn erg fotogeniek. Ook orchideeën kun je mooi als fotografie-onderwerp nemen. Leer snel hoe je ze het beste in beeld brengt, met goede voorbeelden!

Een orchidee is een prachtige bloem, die je graag mooi in je foto vangt. Fotografeer niet alleen bloemen die je binnen het huis hebt staan, maar zoek ook de natuur op. Leer bijvoorbeeld wat het beste moment is om bloemen buiten te fotograferen.

Achtergrond

Fotografeer je wel de bloemen thuis, ga dan op zoek naar een goede achtergrond. Neem een klein tafeltje, waarop je de orchidee plaatst en kies een neutrale kleur achtergrond. Heb je een roze orchidee, kies dan bijvoorbeeld een witte muur. Of gebruik je reflectiescherm als achtergrond voor interessante foto’s!

Zoom in

Breng de bloemen ook individueel in beeld. Hierdoor krijg je een mooi zicht op hoe de bloem in elkaar zit. Probeer ook eens beeldvullend te fotograferen. In de onderstaande video’s zie je nog meer handige tips en voorbeelden om orchideeën zo goed mogelijk vast te leggen.

 

Deze video's zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta