Inspiratie: lightpainting met drie auto’s

Inspiratie: lightpainting met drie auto’s

Fokelien Broekstra 262
Voor lightpainting heb je niet veel nodig. Als je omgeving donker is, jij je camera op statief hebt gepositioneerd en er bewegende lichtbronnen zichtbaar zijn kun je al een prachtige lightpaintingfoto maken. Patrick Rochon gaat nog een stapje verder en gebruikt drie auto’s als zijn penseel.

Patrick Rochon

Patrick Rochon is professioneel lightpainting fotograaf. Hij is uitgegroeid tot een van de grootste fotografen in de kunstgenre waarin hij fotografeert. Rochon is in staat om de grenzen in zijn naar een hoger niveau te brengen. Hij ziet datgene wat hij fotografeert als magie, omdat het menselijke oog het heel anders ziet. 

Het project

Voor het project  “Inspired Light” werkte Rochon samen met een team van kustenaars, lichtspecialisten, precisie rijders en ingenieurs. Hij wist drie auto’s om te toveren tot penseel die een prachtig kunstwerk weten te vormen! In onderstaande filmpje zie je de backstage beelden van het project.

 

Samenwerking

Door de goede samenwerking van deskundigen werden er verschillende kleuren, vormen, bewegingen en veel creativiteit gebruikt om te foto’s te maken. Elke auto werd uitgevoerd met verschillende LED-strips. Elke auto telde 2520 LED’s op de auto’s om de persoonlijkheid echt te veranderen.

Wil jij meer weten over lightpainting. Lees dan hier verder!

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien