Inspiratie: Het creatief brein van kunstenaars

Inspiratie: Het creatief brein van kunstenaars

Senta Bemelman 331
Bij fotografie is kunstzinnigheid vereist. Dustin Yellin gaat in een TED-talk dieper in op het creatief brein van kunstenaars, waar je als fotograaf ook veel van kan opsteken.

Fotografie wordt vaak als een kunstvorm beschouwd. Als fotograaf kun jij je daarom waarschijnlijk goed vinden in de woorden van kunstenaar Dustin Yellin.

Gedachtegang

Kunstenaar Dustin Yellin staat bij zijn TED-talk vooral stil bij zijn persoonlijke stijl en deelt verhalen uit zijn verleden.

Verbinding

Opvallend is de verbinding die Dustin ziet in zijn werk en gebeurtenissen. Als fotograaf kun je hiervan leren door te kijken naar de onderwerpen binnen het frame. Hoe staan deze in verbinding met elkaar? Op wat voor een manier lijken deze bij elkaar te horen? Vraag jezelf af hoe je alle elementen samen kan laten komen. Plaats bijvoorbeeld twee objecten dichtbij elkaar om deze bij elkaar te laten horen.

Optische illusie

Ook de manier waarop Dustin met glasplaten en hars werkt is zeker inspirerend. Hij creƫert optische illusies door verschillende tekeningen samen te brengen. Probeer als fotograaf eens op dezelfde manier te fotograferen. Laat door middel van een slim gekozen perspectief twee elementen samensmelten voor creatieve kiekjes.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta