Inspiratie: fine-art zelfportretten van Brooke Shaden

Inspiratie: fine-art zelfportretten van Brooke Shaden

Senta Bemelman 638
Zelfportretten maak je vaak met je smartphone, maar fotograaf Brooke Shaden tilt de selfie tot een hoger plan. Haar portretten met zichzelf in de hoofdrol zijn fine-art meesterwerken.

Fine-art zelfportretten

De selfies van Brooke lijken op het eerste oog vaak schilderijen. Iedere foto vertelt een verhaal waar over na gedacht is. De fotograaf gebruikt visual storytelling om zonder woorden een karakter neer te zetten. Soms kan de nabewerking van beelden veertig to vijftig uur duren! Ieder detail wordt maximaal weergeven op de foto. Omdat Brooke niet graag tovert met Photosop, en naar eigen zeggen niet goed is in het toevoegen van nieuwe elementen, probeert ze zoveel mogelijk attributen te gebruiken tijdens de fotoshoot. In het onderstaande interview vertelt Brooke uitgebreid hoe haar creatieve zelfportretten tot stand komen.


 

Brooke Shaden

In 2008 begon Brooke met haar fotografische avontuur. Ze startte met zelfportretten omdat zij op deze manier de volledige controle had over het fotografisch proces. Fotografie is voor haar een uitlaatkep en een manier van zelfexpressie. Bekijk hieronder enkele interessante zelfportretten of op haar website voor meer werk.

Foto's: Brooke Shaden


 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta