Indrukwekkend: timelapse-video gemaakt met 12 foto's

Indrukwekkend: timelapse-video gemaakt met 12 foto's

Senta Bemelman 679
Timelapse-video's bestaan meestal uit vele honderden foto's, waardoor een natuurlijke overgang tot stand komt. Maar fotograaf Ron Risman maakt zijn indrukkende timelapse-video met slechts 12 foto's.

Beweging

< Door beweging aan de lucht toe te voegen, ontstaat de illusie van bewegend beeld. De nabewerking van de timeplapse-video duurde twaalf uur.  De meeste tijd ging uit naar de beweging van de lucht en het renderen(laden) van beeldmateriaal in Plotagraph Pro. De segmenten monteerde Ron tot een geheel in Adobe Premiere Pro. In de eerste seconden van de video, lijkt het slechts op een foto. De plotse beweging in beeld, maakt de video's interessant. In de onderstaande video zie je het resultaat.

Plotagraph

Voor de indrukwekkende timelapsevideo gebruikte Ron Risman het programma Plotagraph Pro waarmee je foto's omzet tot timelapse. Deze software wordt gebruikt om statische beelden om te zetten tot vloeiend beeld. Plotagraph komt net op de markt kijken en kost $299 als onderdeel van een promotiecampagne. 

Foto: Ron Risman

Timelapse-video's

Ron Risman maakt graag timelapse-video's en deelt deze via zijn Vimeo-kanaal. Wil je meer timelapse-video's zien? Bekijk dan deze interessante timelapse van verlaten plekken in Rome. Of deze video waarbij je Hong Kong dubbel ziet.
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta