In een oogwenk fotograferen met de Blincam bril

In een oogwenk fotograferen met de Blincam bril

Senta Bemelman 1251
Dat frustrerende moment: je passeert een prachtig landschap, maar je camera ligt nog thuis. De Blincam zou een uitkomst kunnen bieden, omdat deze camera in een bril gemonteerd zit en je ermee fotografeert door te knipperen.

Met een bril fotograferen klinkt als een bekend fenomeen en is op het oog vergelijkbaar met Google Glass. In veel opzichten werkt deze ook op dezelfde wijze, alleen ligt bij de Blincam de focus op fotograferen. De Japanse startup werd door middel van crowdfunding opgezet.

Hoe werkt Blincam

Wanneer je de Blincam draagt, schiet het apparaat iedere keer een foto als je knipoogt. De speciale Eye Movement Sensor traceert de bewegingen van het oog en kan daaruit opmaken wanneer er speciaal geknipperd wordt om te fotograferen. Daarnaast heeft de Blincam ook een ingebouwde speaker voor echte camerageluiden, LED-licht, Bluetooth connectiviteit, een microUSB-aansluiting en een HD camerasensor. Het uiteindelijke product is in combinatie met een mobiele app te gebruiken. Door middel van de app worden de gemaakte foto's direct overgebracht op een smartphone.

Beschikbaarheid

Volgens oprichter Shota Takase is een prototype ontwikkeld voor onderzoek. Dit exemplaar wordt vooral gebruikt om technische mankementen te verhelpen. Of de Blincam daadwerkelijk op de markt komt is nog onduidelijk. Ondanks de succesvolle crowdfundingasctie is nog niet zeker of het product gerealiseerd wordt. Houd de website van het project in de gaten voor verdere ontwikkelingen. 

Samsung patenteerde recent op een camera die je doormiddel van een lens op het oog draagt.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta