In de tas: een microvezeldoekje

In de tas: een microvezeldoekje

Fokelien Broekstra 1235
Als fotograaf kom je soms in de meest bizarre omstandigheden terecht: zandstormen, regenbuien, winderige locaties of vettige omgevingen. Soms is het handig om een simpel doekje bij de hand te hebben om je camera even te kunnen poetsen. Een microvezeldoekje kan uitkomst bieden.

Doekje

Heb je net in een regenbui gestaan met je camera, dan is het fijn om je camera even af te kunnen drogen. Een handig doekje dat je hierbij kan helpen is een microvezeldoekje. Een microvezeldoekje is een zachte stof die geen pluisjes achterlaat. Het doekje is binnen de kortste keren opgedroogd waardoor je hem snel, zonder schimmelvorming, in je tas kan bewaren.

Lens

Sta je op locatie en kom je erachter dat er een vieze vingerafdruk op je lens zit? Geen probleem, ook het microvezeldoekje is geschikt om vuil van je lens te verwijderen. Je hebt hierdoor dus ook altijd een schoonmaakdoekje bij je. Dit kan ook handig zijn als je producten gaat fotograferen.

Kopen

Een microvezeldoekje kun je in verschillende winkels halen. De supermarkt heeft ze vaak op de schoonmaakafdeling, de verschillende opruimingszaken verkopen ze vaak naast hun schoonmaakmiddelen, je kunt ze zelfs tegenkomen in verschillende benzinestations. Een set microvezeldoekjes kost je vaak een paar euro. Maar je kunt er wel gelijk tijden mee vooruit.

Heb jij een doek in je cameratas als standaarduitrusting?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien