In de ochtend fotograferen

In de ochtend fotograferen

Fokelien Broekstra 405
Misschien stap je op het laatste moment de deur uit om net op tijd op je werk aan te komen. Met perfect getimede ochtendrituelen weet je het iedere keer voor elkaar te krijgen om zonder vertraging op je werkplek te gaan zitten. Maar heb jij ooit overwogen om iets eerder te vertrekken en de prachtige zonsopkomst te fotograferen?

Zonsopkomst

In de ochtend kun je prachtige zonsopkomsten fotograferen. Wolken kleuren oranje, rood en geven de wereld een hele bijzondere uitstraling. Een perfect moment om een parkeerplekje te zoeken en een paar foto’s te maken dus. Een kwartiertje speling in je aanrijtijd is al voldoende om even te stoppen voor de foto.

Mist

In de morgen willen er ook weleens prachtige mistbanken boven de weilanden of in de stad ontstaan. Een mistbank waar je onderdoor kan kijken of door de camera in de lucht te houden overheen fotografeert. Ochtendmist kan je foto net een wat andere uitstraling geven dan normaal.

Rijp

Als het gevroren heeft kan er rijp ontstaan. Denk hierbij op rijp op de grassprietjes in een weiland of aan de bomen. Spinnenwebben kunnen ook prachtig uitkomen waardoor je deze kleine kunstwerken prachtig vast kan leggen.

Ga jij weleens eerder weg om een ochtendfoto te maken?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien