Image Stacking met f-stops

Image Stacking met f-stops

Senta Bemelman 705
Bij Image Stacking plaats je verschillende foto’s over elkaar. Dit gebeurt meestal door vanuit dezelfde positie diverse focuspunten fotografeert. Maar dit kan ook op basis van f-stops. Lees hoe je dat precies doet!

Voor een scherpe foto zonder beweging, maak je gebruik van Image Stacking. Door het gebruik van f-stops. Dit betekent dat je met diverse diafragmagetallen fotografeert en ieder deel scherp en goed belicht in beeld brengt en het depth of field behoudt.

Image Stacking

Deze techniek is makkelijk en doeltreffend. Je maakt vanuit dezelfde positie meerdere foto’s. Je zorgt dat ieder belangrijk onderdeel van je onderwerp scherp is op een aparte foto. Uiteindelijk ga je de foto’s over elkaar heen leggen in Photoshop of Lightroom en ontstaat een scherpe plaat!

Weet je niet welk diafragmagetal je moet kiezen per foto? Gebruik dan deze spiekbrief! Zo kan bijvoorbeeld het midden van jouw foto scherp worden met f/11, maar de voorgrond met f/22. Het blijft altijd een kwestie van uitproberen welk f-getal je kiest.

Basis

In de onderstaande video komen de basisprincipes van Image Stacking aan bod. Hierbij  ligt de focus niet op de f-stops, maar kun je wel leren hoe je de verschillende foto’s naadloos samenvoegt tot één prachtige plaat!

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta