IKEA beeld het thema Licht prachtig uit

IKEA beeld het thema Licht prachtig uit

Fokelien Broekstra 379
Zonder licht zou de wereld somber zijn. De bomen, planten en wij mensen hebben licht nodig om te kunnen leven. Gelukkig hebben wij het voordeel dat licht overal is. Buiten in de vorm van de zon en binnen door middel van lampen. IKEA sprong hier mooi op in en maakte een bijzondere video over het gebruik van licht.

Zonder licht geen …

Voor elke foto die je maakt hebt je licht nodig. Of je lichtbron groot of klein is, dat maakt in dit geval niet uit. Ook het Zweedse bedrijf IKEA weet dat wij mensen licht nodig hebben en gebruiken. Zij grepen het onderwerp daarom aan om een video te maken over licht. De kracht van licht van een kaarsje tot een grote sta-lamp, het kan zelfs een onderwerp opdelen.

 

Leren

Van deze video van IKEA kun jij veel leren om je fotografie door te ontwikkelen. Het gebruik van licht, de manier om het te plaatsen en dat het een ruimte kan veranderen door lichten op de juiste manier te plaatsen. In de video is bijvoorbeeld op een mooie  manier gespeeld met het licht, waardoor de actrice in verschillende lichtomstandigheden wordt uitgebeeld.

De vraag is nu, hoe bewust gebruik jij het licht in jouw foto’s?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien