Iedere week op de film voor een time-lapse

Iedere week op de film voor een time-lapse

Fokelien Broekstra 325
Iedereen zet zijn kind weleens op foto of filmt hem tijdens een bijzonder moment. Frans Hofmeester ging een stapje verder. Hij filmde zijn dochter iedere week vanaf haar geboorte. De inmiddels 17-jarige Lotte maakt iedere week nog steeds een filmpje met haar vader.

De groei

We zien Lotte veranderen van baby naar de puber die ze inmiddels is geworden. De time-lapse bestaat uit ontzettend veel losse stukjes video. De filmpjes zijn allemaal opgenomen met op de achtergrond een witte doek. Iedere week moest Lotte iets voor de camera vertellen, daarom zien we de mond ook bewegen. Wat ze zei maakte niet uit, dit krijgt de kijker toch niet te horen. 

Uit huis

Lotte wordt dit jaar 18 en zit in het afstudeerjaar van haar VWO-opleiding. Het moment dat ze haar ouderlijk huis gaat verlaten komt daarom steeds dichterbij. Wij zijn benieuwd of de time-lapse dan ook wordt voortgezet. 

Zoon Vince

Frans heeft ook een zoon Vince. Hij is inmiddels 14 jaar. Ook van hem is vanaf de geboorte wekelijks een filmpje gemaakt. Ook zijn leven is van week tot week te zien. Hij vertelt net als zijn zus altijd een verhaaltje voor de camera, die wij niet te horen krijgen. Ook van hem verschijnt regelmatig een nieuwe time-lapse online. 

YouTube-hit

De kinderen blijven een ware YouTube-hit. De verschillende filmpjes zijn inmiddels 80 miljoen keer bekeken, sinds de eerste time-lapse gepubliceerd is. Er zijn zelfs opleidingen die het beeldmateriaal gebruiken om te bestuderen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien