Huwelijksfeest loopt uit de hand door drone

Huwelijksfeest loopt uit de hand door drone

Aäron Nasarany 527
Een huwelijksfeest moet in het teken staan van blijdschap omdat het bruidspaar hun ja-woord hebben gegeven en dit kunnen bestempelen met een waanzinnig feest. Helaas liep het huwelijksfeest van Barry Billcliff verkeerd af.

Drones

Het is algemeen bekend dat drones niet overal mogen vliegen: er geldt namelijk een no flyzone in de bebouwde kom en natuurlijk in de omgeving van vliegvelden zoals Schiphol en Rotterdam Airport. Vergeet niet dat kleine vliegvelden voor bijvoorbeeld sportvliegtuigen ook een no flyzone heeft. 

Incidenten

Al talloze keren zijn er meldingen gemaakt van drones die rakelings langs vliegtuigen vliegen of die zelfs een botsing hebben veroorzaakt. De gevolgen kunnen enorm groot zijn voor het vliegtuig die de drone raakt. Mocht je een drone willen kopen, check dan even de website van Rijksoverheid met informatie en advies.

Huwelijksfeest

Op 8 augustus 2016 trouwde Barry Billcliff met zijn vrouw en besloot om zijn bruiloft vast te leggen met een drone. De drone kwam ook binnen de zaal om de feestende familieleden, kennissen en vrienden op beeld te zetten. Dit liep niet goed af, aangezien het behoorlijk gevaarlijk is om boven een mensenmassa te vliegen terwijl er een dak boven de drone zit. Twee vrouwen werden geraakt met alle gevolgen van dien. Ook al staat de drone op naam van Billcliff, op dit moment is nog niet bekend wie de drone daadwerkelijk bestuurde.

Bekijk de video hieronder waar dit verhaal een staartje krijgt in een rechtszaak.

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron