Humor tijdens een fotoshoot

Humor tijdens een fotoshoot

Aäron Nasarany 244
Lachen! Cheese! Dit hoor je regelmatig de fotograaf zeggen tijdens een fotoshoot, maar over het algemeen krijg je juist dan een geforceerde lach. Maar hoe krijg je nou een natuurlijke lach?

Aankomst

Tijdens een fotoshoot is het belangrijk om het model op zijn of haar gemak te stellen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een kopje koffie of thee aan te bieden om vervolgens op een rustige manier te vertellen wat vandaag op de planning staat. De manier waarop je het vertelt is enorm belangrijk, zodat het model zich niet ongemakkelijk voelt, maar wel goed wordt geïnformeerd. Het model weet wat hem of haar te wachten staat en komt daardoor niet voor verrassingen te staan.

Meer dan een fotograaf

Als fotograaf hebben we eigenlijk verschillende beroepen, naast fotograaf zijn wij ook bijvoorbeeld administratief medewerker (aangezien je alles, zoals facturen, jaaroverzichten, belastingaangiftes, netjes bijhoudt. Althans, daar gaan we vanuit.) Bovendien zijn wij ook beeldbewerker, Want we bewerken ons eigen foto's na, omdat we zelf het beste weten wat het eindresultaat moet worden. Een onbewerkt bestand opleveren is echt niet in ons hoofd op. 

Net als bij een date kan humor het ijs breken. Dit geldt ook bij een fotoshoot. Professioneel fotograaf Peter Hurley staat bekend om zijn uitstekende portretten. In de video hieronder deelt hij zijn kennis over portretfotografie en hoe je dat kunt aanpakken met een stukje Hurleyisms!

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron