Huis Marseille presenteeert de Fotoboekenmarathon

Marina Smits 957
Huis Marseille presenteert zondag 21 december de Fotoboekenmarathon. Voor het zevende jaar op rij zal Huis Marseille op deze dag in het teken staan van het fotoboek met onder andere een fotoboekenmarkt, signeersessie en de hele dag door interviews met aanwezige fotografen.

Tijdens de Fotoboekenmarathon komen verzamelaars, zoals Reijn van de Lugt en André Thijssen, hierover aan het woord. Acteur/regisseur en fotografieliefhebber Jasper Krabbé zal verschillende fotografen interviewen.

 
Vivianne Sassen Signeert (2012)                  De Fotoboekenmarkt

Dit jaar stelt Huis Marseille de verzamelwaarde van het fotoboek centraal. Anno 2014 lijkt de interesse voor bijzondere fotoboeken onverminderd. Door moeilijke tijden voor uitgevers brengen steeds meer fotografen bijzondere boeken uit in eigen beheer en met een kleine oplage Op sommige boeken ontstaat soms een ware run (en worden daarmee onbetaalbaar), terwijl andere boeken eeuwig blijven liggen. Waar ligt dit aan? Kortom: wat maakt of breekt de verzamelwaarde van een fotoboek?

De gehele dag is er een uitgebreide boekverkoop in Huis Marseille, waar de aanwezige fotografen na hun interview hun boeken kunnen signeren. In de museumwinkel van Huis Marseille kunnen fotoboeken worden aangeschaft voor een bijzonder aantrekkelijke prijs.

Openingstijden

Het museum zal op deze dag geopend zijn van 10:30 tot 19:00 uur, zodat er volop gelegenheid is om een drankje aan de bar te nuttigen, de bijzondere selectie fotoboeken te bekijken, andere fotografen te ontmoeten en natuurlijk om de juist geopende dans- en fotografietentoonstelling 'Dancing Light / Let it move you…' te bezoeken. De toegang tot de Fotoboekenmarathon is gratis, excl. museumentree, de Museumkaart is hiervoor gewoon geldig. Klik hier voor meer informatie over de fotoboekenmarathon.