Huawei plaatst misleidende foto

Huawei plaatst misleidende foto

Nadja Geskus 1316
Chinese fabrikant Huawei plaatste onlangs een zeer misleidende foto op Google+. Er werd bij vermeld hoe goed de kwaliteit wel niet zou zijn van het dual-camera systeem van de Huawei P9. De prachtige foto met weinig scherptediepte en een mooie kleurbalans blijkt alleen helemaal niet met de Huawei P9 te zijn gemaakt! De foto bleek te zijn gemaakt met een DSLR uitrusting van zo'n €4.000,-.

Huawei maakt fout

Toen Huawei de foto op Google+ plaatste, hadden ze er geen rekening mee gehouden dat Google+ de EXIF gegevens beschikbaar stelt van foto’s. Android Police kwam er op die manier achter dat de foto niet met een smartphone werd gemaakt, maar met een Canon EOS 5D Mark III. In het totaal kost de gebruikte uitrusting zo’n €4.000,-. Niet te vergelijken natuurlijk met de camera die in de smartphone zit. Huawei heeft de post van Google+ verwijderd.

‘We zijn erin geslaagd om een prachtige zonsopgang te fotograferen met Ella. De Huawei P9 dual Leica-camera maakt het een waar genot om foto’s zoals deze te nemen bij weinig licht.’ Er wordt niet letterlijk gezegd dat deze foto met een Huawei P9 is gemaakt, maar de post lijkt dit wel te impliceren.

Huawei plaatst misleidende foto

Excuses

‘De foto, die professioneel werd genomen tijdens het filmen van een advertentie, werd gedeeld om mensen te inspireren. We erkennen dat we duidelijker hadden moeten zijn in ons bijschrift. Het was niet de bedoeling om mensen te misleiden. Onze excuses hiervoor. Het beeld is verwijderd,’ aldus Huawei in een verklaring aan The Verge.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja