How to: Natuurlijke sneeuwlook creëren in Photoshop

How to: Natuurlijke ogende sneeuwlook creëren in Photoshop

Fokelien Broekstra 429
Wil jij een natuurlijke sneeuwlook creëren in je foto’s zonder dat het gezicht van je model wegvalt in een sneeuwbui? Dan is deze video-tutorial echt iets voor jou!

Aaron Nace

Aaron Nace maakt vaker uitgebreide tutorials die je kunnen helpen om je Photoshop vaardigheden te vergroten. Met zijn YouTube-kanaal en website PHlearn heeft hij in vijf jaar tijd miljoenen mensen bereikt en is hij een meester in Photoshopbewerkingen.

Video

In de onderstaande video legt hij uit hoe je uit het niets vallende sneeuw in je foto’s kunt creëren. Het enige wat je hoeft te gebruiken is het aangepaste penseel en een vervaagfilter om beweging in de sneeuw te creëren.  Het voordeel van achteraf vallend sneeuw in je foto toevoegen is dat je het gezicht vrij kan houden. Waardoor het gezicht niet weg hoeft te vallen in een sneeuwbui.

Werkwijze

Het is handig om het filmpje af te spelen met daarnaast een Photoshop-scherm. Als je met een fase bezig gaat kun je makkelijk het filmpje even op pauze zetten. Om vervolgens rustig met de uitgelegde stap bezig te gaan. Wij vonden het af en toe nodig om even terug te spoelen om een stap nogmaals te bekijken.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien