Hoogwaardige productfotografie met lightpainting

Hoogwaardige productfotografie met lightpainting

Senta Bemelman 494
Fotografeer jij altijd met daglicht? Dan kan door productfotografie een nieuwe wereld voor je open gaan. Je hoeft niet direct een ingewikkelde formatie van studiolichten op te zetten. Fotograaf Andrew Griswold laat zien hoe je gave productfoto’s maakt met lightpainting.

Volgens Adrew is voor veel fotografen het beschikbare budget voor hun lichtuitrusting een blok aan het been. De fotograaf laat zien dat je als fotograaf een eind komt door creatief te zijn met de middelen die je ter beschikking hebt. Hij gebruikte voor de productfotografie voor distilleerderij Indianapolis 500 slechts een kurkentrekker met zaklamp.


‘Ik had eigenlijk geen idee welke lichtbron het beste werkte. Ik wist niet wat voor licht ik zou gebruiken. Het licht van een zaklamp en mijn iPhone waren te sterk. Tot mijn grote geluk zat in de cadeautas een kurkentrekker met zaklamp, die voldoende licht produceerde. Ik creëerde diverse soorten lichtpaden en was volop aan het experimenteren!’, vertelt Adrew aan FStoppers.


Foto's © Andrew Griswold

Tips

De fotograaf raadt anderen aan om snel te werken, daardoor krijg je soepele lichtlijnen. Speel ook met de sluitertijd die je gebruikt. Je ziet verschil in de lengte van het lichtspoor als je een lange of korte sluitertijd gebruikt. Daarnaast vertelt Andrew ook dat je met de camera van je iPhone al een eind komt. Een dure spiegelreflexcamera levert volgens hem niet bij uitstek een goed resultaat op.

Bekijk meer werk van Andrew Griswold op zijn Instagram-pagina.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta