Hondenfotografie: handige hulpmiddelen voor in de fototas

Hondenfotografie: de fototas

Fokelien Broekstra 1903

Met alleen technische kennis van je camera kom je er niet in de hondenfotografie. Want hoe krijg jij een hond op de juist plek in de juiste positie voor jouw foto? Met een aantal handige hulpmiddelen die in je fototas passen kun jij op weg geholpen worden.

Uitrustig niet het belangrijkste - Hondenfotografie

Jouw uitrusting is niet het belangrijkste bij hondenfotografie. Je kan een hond makkelijk manen tot “Zitten en blijf!” maar echt gelukkig zal de hond er niet op je foto’s uitzien. Toch is dat net zo belangrijk. Een ongeïnteresseerde hond is niet de foto die de eigenaar graag wil zien. Het is dus handig als je weet hoe je met honden om moet gaan, dit vergemakkelijkt het werk.

Beloningen

Zorg ervoor dat je een aantal kleine hondensnoepjes bij je hebt, Je kan de hond hierdoor geïnteresseerd houden en zorgen dat hij de focus op jou blijft houden.  Hondenfotografie - Het is wel handig om van te voren even na te vragen of de hond een allergie heeft of op dieet is. Je kan ook de eigenaar vragen wat snoepjes mee te brengen. Maar vergeet nooit een eigen voorraad in de tas te stoppen.

Fluitje

Een fluitje of ander geluidjesmaker kan een handige aanvulling zijn voor in je fototas. Het is namelijk een effectieve manier om grote ogen en de interesse te wekken. Zorg ervoor dat je een aantal verschillende geluidtonen bij je hebt. Een hond zal op ten duur aan een geluid wennen en de interesse verliezen.

Riem

Neem altijd een reserveriem mee. Een eigenaar kan een te korte riem hebben waardoor de hond moeilijk te positioneren is. Als jij zorgt voor je eigen riem, weet je zeker dat er een geschikte aanwezig is. Een riem is noodzakelijk om een hond te kunnen positioneren en onder controle te houden.

Poepzakjes

De eigenaar van de hond gaat vaak voor de fotoshoot met het beestje uit. Maar soms kan door opwinding toch nog spontaan een poepje tevoorschijn komen. Het is handig om een rol zakjes in je tas te hebben, hierdoor hoeft zowel de eigenaar als jij niet terug te lopen naar de auto om een zakje te halen en voorkom je dat er tijd verloren gaat.

Pindakaas

Wil je echt de meest geweldige blikken van een hond in beeld brengen? Neem dan pindakaas mee. Het levert grappige uitdrukkingen op. De meeste honden houden ontzettend van het voedsel en zullen er daarom heerlijk van smikkelen. Hou er wel rekening mee dat er pindakazen zijn waar de honden niet tegen kunnen. Dit zijn vooral de light-varianten waar de zoetstog xylitol in zit. Deze stof is namelijk zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk. PAS DUS GOED OP!

Deel jouw mooiste hondenfoto’s in onze lezersgallery!

foto's zijn gemaakt door onze lezer: Judith Vrugt

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien