Honden met mensachtige expressies

Honden met mensachtige expressies

Nadja Geskus 438
Na een enorme uitdaging in haar leven, vond Elke Vogelsang een passie in fotografie. Ze maakt hartverwarmende en humoristische portretten van honden. Haar toewijding voor deze tak van fotografie is duidelijk zichtbaar.

Toen haar man werd getroffen door een hersenbloeding, begon Elke Vogelsang met fotograferen. Ze maakte een fotografisch dagboek voor haar man, die herstelde van zijn korte-termijn geheugenverlies. Elke Vogelsang vond in fotografie haar nieuwe passie. Zelfs na het herstel van haar man bleef ze hun honden fotograferen en haar passie groeide uit tot een full-time carrière.

730 foto’s

Tijdens de Kerstdagen in 2009, kreeg de man van Vogelsang een hersenbloeding. Hun honden Noodles en Scout vonden haar man op tijd, waardoor hij gered kon worden. Helaas spendeerde hij wel weken in een coma en had hij maanden lang last van korte-termijn geheugenverlies. Juist in die dagen vond Vogelsang een onderwerp waarmee zij gepassioneerd aan de slag ging met fotografie. Het was een manier waarop ze zichzelf kon troosten, maar ook een manier om hem te helpen bij zijn korte-termijn geheugenverlies. Twee jaar lang maakte Vogelsang elke dag een foto en vaak stonden de honden model. Nu, vijf jaar later, is Vogelsang een full-time portretfotograaf, gespecialiseerd in honden portretten.

“Veel mensen zeggen ‘werk nooit met kinderen of dieren’, maar daar geniet ik juist zo van! Het is de moeite waard om eindelijk in staat te zijn om een interessant portret van een hond te maken, als de eigenaar verwacht had dat de hond echt niet mee zou werken.” Vogelsang gebruikt een aantal trucs om de honden mee te laten werken. Op sommige woorden reageren honden  bijvoorbeeld erg goed, zoals het woord ‘koekje’.

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja