Hoge golven en spectaculaire dronebeelden!

Hoge golven en spectaculaire dronebeelden!

Senta Bemelman 632
Drones worden vaak ingezet bij sportevenementen. Deze surfer trotseerde hoge golven tijdens een storm in Nazaré, Portugal. Bekijk de spectaculaire dronebeelden!

Sportvideografie heeft door het gebruik van drones nieuwe perspectieven gekregen. Met een drone heb je volledige bewegingsvrijheid en kun je vanuit hoog of laag standpunt moeiteloos filmen. In deze video zie je hoe het gebruik van een drone mooie beelden kan opleveren.

Hoge golven

In de video zie je hoe de surfer verdwijnt in de massa water die zich met een rap tempo voortbeweegt. Braziliaan Pedro Scooby surft in Nazaré op indrukwekkende golven. In dit Portugese plaatsje komen vaker heftige weersomstandigheden voor, wat in veel gevallen hoge golven voor surfers oplevert. In de video lijkt het Pedro Scooby net goed af te gaan terwijl hij over de angstaanjagende golf glijdt. Maar kort daarna gaat het mis en kan hij luttele seconden voor de volgende golf uit het water worden gehaald.

De video is een onderdeel van de wedstrijd  Billabong Ride of the Year 2017. Met deze poging wilde Scooby zich kwalificeren in de categorie: WSL Big Wave Awards. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta