Hoeveel eet een food-fotograaf in het echt?

Hoeveel eet een food-fotograaf in het echt?

Senta Bemelman 1172
Prachtige food-foto’s van gerechten waarbij je het water in de mond loopt. Maar hoeveel van deze creaties eet de fotograaf daadwerkelijk. Twee borden vol, of slechts een hapje tussen het fotograferen door?

Bij food-fotografie denk je eigenlijk meteen aan wat je zelf wil eten. Maar professioneel food-fotograaf Alex Lau doet een boekje open over wat geconsumeerd wordt en hoe het leven eruit ziet van een food-fotograaf. Dit verhaal vertelt hij niet met woorden, maar beelden. Bekijk hieronder de verrukkelijke fotoreeks. En pas op, je kan na afloop een enorme vreetkick krijgen!

Food-fotografie

Een foto maken van je eten klinkt niet heel professioneel, maar blijkt in de praktijk nog best lastig. Op Instagram kun je natuurlijk een leuk filtertje gebruiken om je foto te verbeteren, maar een food-foto van hoge kwaliteit maken is net wat meer werk. Veel food-foto’s worden in de studio gemaakt, waar je als fotograaf de belichting volledig moet instellen. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste kleurtonen te kiezen. De verkeerde kleurtoon kan je heerlijke gerecht een vies gebeuren laten lijken.

Wees ook creatief en kom met een uniek concept, niet het zoveelste kiekje van spaghetti met tomatensaus. Kijk bijvoorbeeld naar deze fotoreeks, waar de fotograf koekjes tot leven wekte door lieve oogjes.
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta