Hoe kun je schilderen met licht in je foto's?

Hoe kun je schilderen met licht in je foto's?

Nadja Geskus 567
Schilderen met licht is iets wat veel mensen erg leuk vinden om te doen. Je ziet de meest prachtige resultaten voorbij komen. Met een lange sluitertijd is elk resultaat wel te behalen! Simon Ringsmuth creëerde zijn eigen versie en maakte prachtige foto’s van fruit en het licht van een smartphone.

Schilderen met licht

Om te kunnen schilderen met licht heb je een zeer lange sluitertijd nodig. Hoe langer de sluitertijd, hoe meer tijd je hebt om figuren te maken met het licht wat je hebt. Je kunt er ook voor kiezen om te fotograferen in de BULB stand. Deze sluitertijd-stand zorgt ervoor dat de sluiter open blijft zolang jij de ontspanknop ingedrukt houdt. Daarnaast is het belangrijk dat de rest van de omgeving redelijk donker wordt, zodat het licht werkelijk van je beeld af spat! Zet je diafragma dus op een kleine opening, bijvoorbeeld f/11. Het laatste, en tevens ook een erg belangrijk, puntje is dat je moet fotograferen op statief. Gezien je een lange sluitertijd gebruikt, moet je een statief gebruiken, anders krijg je een zeer bewogen beeld. En dan kun je beginnen!

Fruit en schilderen met licht

Simon Ringsmuth

Fotograaf Simon Ringsmuth heeft zijn eigen creatieve draai aan schilderen met licht gegeven. Hij gebruikte hiervoor fruit en zijn smartphone. Met een lange sluitertijd creëerde hij lichtstralen om het fruit heen. Het ziet er bijzonder speels uit. Ga zelf ook eens aan de slag met deze manier van fotograferen. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

Fruit en schilderen met licht

Fruit en schilderen met licht

Foto’s gemaakt door Simon Ringsmuth

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja