Hoe je Instagram gebruikt als fotograaf

Hoe je Instagram gebruikt als fotograaf

Senta Bemelman 466
Instagram is een populair online platform om foto’s te delen, maar hoe gebruik je Instagram als fotograaf?

Veel fotografen zijn actief op Instagram. Hoe meer volgens je krijgt, hoe meer mensen jouw mooie foto’s zien. Je kan het medium met diverse doeleinden gebruiken.

Delen

Het eerste doel van jouw Instagram-pagina kan simpelweg: het delen van jouw foto’s en visie zijn. Je deelt jouw blik op de wereld via jouw foto’s aan mensen die hier interesse in hebben.

Portfolio

Maar jouw kiekjes kun je ook om een andere reden online plaatsen. Je kan bijvoorbeeld jouw beste foto’s plaatsen en voor ogen hebben dat potentiële opdrachtgevers hier iets in zien. Je kan op Instagram jouw bereik vergroten door populaire tags te gebruiken bij jouw foto’s. Dan zien mensen jouw online portfolio mogelijk sneller voorbij komen. Krijg meer volgers en probeer veel reacties te krijgen.

Wees origineel, ontwikkel een signatuur en laat jezelf zien. Gebruik ook deze tips om jouw pagina spetterend te maken!

Persoonlijk plaatje

Daarnaast kun je Instagram ook gebruiken om als professioneel fotograaf een persoonlijke kant van jezelf te laten zien. Op jouw website heb je waarschijnlijk op de about-pagina al een deel van jouw visie omschreven, maar op Instagram kun je dit laten zien bij iedere foto.

Het is goed om te laten zien wat jou inspireert, hoe je nadenkt en wat voor foto’s jij graag maakt. Dit kan op een ongedwongen, spontane manier. Een opdrachtgever kan door jouw persoonlijkheid, unieke of humoristische Instagram-foto’s geïnspireerd raken voor een samenwerking.

Hoe gebruik jij Instagram als fotograaf? 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta