Hoe haal je alles uit je fotografie?

Hoe haal je alles uit je fotografie?

Aäron Nasarany 321
Fotografie is een visuele denkwijze. Maar hoe blijf je geïnspireerd om alles uit je fotografie te halen?

Als fotograaf gaat het niet alleen maar om plaatjes schieten, bewerken en opleveren. Fotografie is een visuele denkwijze. Je vertelt een verhaal met een foto of misschien wel een serie foto’s. Dat is de bovenliggende kracht van fotografie: verhalen vertellen. Daarnaast ben je als fotograaf ook bezig met netwerken, administratie, zelfstudie en misschien wel met het beheren van een eigen website en social media.

Zelfstudie

Sommige krijgen een oog voor beeld met de paplepel ingegoten, terwijl anderen een ruwe diamant zijn dat moeten worden geslepen. Het belangrijkste is om continu te blijven leren van anderen, aangezien het leven een eindeloos leerproces is. Gelukkig krijg je van ons dagelijks boordevol inspiratie en tips om goed uit de startblokken te komen. Maar bekijk ook andere websites of YouTube video’s waar talloze video’s staan. Blijf niet te lang achter een scherm, maar ga vooral op pad om de wereld als fotograaf te zien waarbij alledaagse situaties nu worden gezien als verhalen, belichting, compositie, patronen en schaduwen en hoe al die onderdelen met elkaar in verbinding staan.

Apparatuur

Een fotograaf kan niet zonder zijn apparatuur. Maar onthoud dat apparatuur niet alles is. Hiermee bedoelen we dat een camera met een flink prijskaartje niet per definitie een garantie is voor prachtige foto’s. Jouw manier van kijken en de denkwijze bepaalt de foto. De camera is puur een hulpmiddel om jouw beeld te versterken door gebruik te maken van de juiste camera-instellingen. Achteraf kun je dat beeld versterken door nabewerking te gebruiken om jouw foto compleet te maken. 

Denk in verhalen en maak plezier!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron