Hoe ga je als fotograaf om met kritiek?

Hoe ga je als fotograaf om met kritiek?

Nadja Geskus 1228
Als je je werk ergens publiceert, krijg je hoe dan ook kritiek op je beeld. De vraag is niet of je het krijgt, maar wanneer je het krijgt. Smaken van mensen verschillen en het is dan ook logisch dat mensen hun mening willen geven over bepaalde dingen die ze mooi of juist niet mooi vinden. Sean Tucker maakte een video over hoe je met die kritiek om moet gaan.

Vorige week hadden wij als tip van de dag ‘leer van elkaars kritiek’. Vandaag willen we de aandacht geven aan een video van Sean Tucker over hoe je met deze kritiek om moet gaan.

Sean Tucker

In een poging om nieuwe fotografen en andere creatievelingen die zijn begonnen met het online plaatsen van hun werk te helpen, heeft fotograaf Sean Tucker een video gemaakt, getiteld "Hoe om te gaan met internet kritiek."
In de paar minuten deelt Tucker zijn persoonlijke ervaring met het online delen van zijn fotografie en videowerk. Hij legt uit dat de sensatie van het plaatsen (en ontvangen van positieve feedback) vrijwel altijd gevolgd wordt door kritiek. Maar hoe kun je daar het beste mee omgaan?

Opbouwende kritiek

Tucker legt uit dat je je het beste kunt beseffen dat degene die de kritieken schrijven, meestal degene zijn die zelf te bang zijn om hun eigen werk te publiceren op een groot platform. Vaak gaan de ‘aanvallen’ vaak buiten het werk om en worden ze meer persoonlijk. Tucker verklaart de noodzaak om jezelf harder te laten worden en voorbij de ‘aanvallen’ te kijken en op zoek te gaan naar opbouwende kritiek.

Of je nu foto’s, video’s of tekst deelt, het advies van Tucker kan voor iedereen gelden. Wees vriendelijk naar elkaar en probeer opbouwende kritiek te geven.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja