Hoe fotografeer je uiteenspattend glas?

Hoe fotografeer je uiteenspattend glas?

Aäron Nasarany 604
In films zien we het regelmatig voorbij komen. Vallend glas dat op de grond uiteenspat tot een smeerboel, gemonteerd in super slow-motion. Fascinerend om te zien hoe zoiets, wat we niet kunnen zien met het blote oog, er uit ziet. Maar hoe kunnen we dit fotograferen?

De fotograaf

De fotograaf die hier alles van weet is niemand minder dan Karl Taylor. Een professionele fotograaf met meer dan twintig jaar ervaring. Taylor heeft de hele wereld over gereisd om opdrachten uit te voeren voor succesvolle bedrijven. Het begon op een 16-jarige leeftijd waar Taylor moeilijk aan de bak kwam nadat hij zijn diploma had gehaald. Een jaar later had Taylor moeite om aan vast werk te komen. Gelukkig kreeg Taylor een baan als verkoper bij een fotografiewinkel. Een beslissing die invloed had op zijn verdere leven. Sindsdien is Taylor een gevestigde naam in de fotografiewereld waar hij zijn enthousiasme en kennis deelt via verschillende cursussen: Masterclass Seris en Pro-Series Masterclass.

De video

In de video hieronder vertelt Taylor hoe je uiteenspattend glas kunt fotograferen met een extreem snelle sluitertijd. Op die manier kun je het glas perfect fotograferen en de inhoud – in dit geval de wijn – dramatisch weergeven. Bekijk de video hieronder.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron