Hoe fotografeer je bruin eten?

Hoe fotografeer je bruin eten?

Nadja Geskus 543
Je zult je misschien afvragen waarom een artikel over bruin eten fotograferen nodig is. Nou, bruin eten fotograferen is minder makkelijk dat je misschien in eerste instantie zou denken. Bruin eten komt namelijk vaak onsmakelijk over. Veel fotografen mijden dan ook het fotograferen van bruin eten. Wij zetten een aantal tips op een rij die je toch helpen om een smakelijke foto te maken van bruin eten!

Styling

Misschien wel het belangrijkste van het fotograferen van eten, is de styling. Hoe lekker je eten misschien ook is, dat zal je nooit meekrijgen op een foto. Daarom is het belangrijk dat je het eten mooi presenteert! Voeg bijvoorbeeld altijd wat prachtige garnering toe als peterselie, poedersuiker, bieslook, chili, etc. Dat zal altijd meer aanspreken!

Hoe fotografeer je bruin eten?

Kleur

Wat je vaak ziet bij food-photography is dat er wordt gewerkt met complementaire kleuren. Zo worden aardbeien bijvoorbeeld vaak gefotografeerd met helder groene bladeren. De kleuren komen op die manier nog meer naar voren! Bruin is echter een soort mengelmoes van verschillende kleuren en heeft niet echt een complementaire kleur. Het is aan te raden om dan de kleur te pakken die het dichtst bij bruin ligt, zoals rood of oranje en vervolgens daarvan de complementaire kleur te pakken.

Textuur

Eten komt in verschillende soorten en maten, maar vooral ook verschillende texturen. Het is prachtig als je die texturen mooi op de plaat weet te krijgen, dit vergroot de aantrekkingskracht van de foto. Denk dan ook goed na hoe je dit het beste kunt fotograferen. Wat voor licht heb je bijvoorbeeld nodig? Experimenteer hiermee!

Hoe fotografeer je bruin eten?

Uitsnijding

Nog een extra tip: niet alles hoeft per se op de foto. Als jij een hele taart hebt, is het vaak juist mooi om daar een kleinere uitsnede van te maken. Je beeld kan hierdoor veel spannender worden!

Hoe fotografeer je bruin eten?

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja