Uitgelicht: Hilde Remerie

Hilde Remerie vertelt over haar foto Lost Places

Fokelien Broekstra 468
Hilde maakte een prachtige foto op een vervallen terrein. Ze legt ons uit hoe ze te werk is gegaan en geeft ons daarnaast een paar handige tips voor het geval we zelf op pad willen om een mooie urbex-foto te maken

"De foto is gemaakt op een braakliggend terrein van een oude steenfabriek tussen Ten Boer en Appingedam. We waren die dag onderweg naar een andere locatie toen we langs deze overwoekerde fabriek kwamen. Het bleek dat er meer mensen ons voor waren geweest gezien het gat in het hek en de zoomlens was dus niet meer nodig", vertelt Hilde Remerie

Lensenwissel

“Ik heb daarom snel mijn zoomlens op mijn Nikon D800 verwisseld voor de Nikkor 28-55mm lens. Vervolgens ben ik op de locatie gaan kijken”, verteld Hilde Remerie. “Dit stukje overwoekerde muur is één van de mooiste stukken van de oude fabriek. Het geeft een prachtig beeld hoe de natuur altijd zijn weg weet te vinden”.

Camera-instelling

Hilde had haar camera ingesteld op de P-stand met een ISO-waarde van 720 en een diafragma van f/3.5, de sluitertijd bedroeg 1/320 seconden. “Normaal probeer ik altijd de M-stand te gebruiken op dit soort locaties. Er zat helaas slecht weer aan te komen, waardoor ik minder tijd had. Gelukkig is mijn camera zeer goed in staat om op de P-stand ook prachtige foto’s te maken.

Terug naar de locatie

“Later ben ik terug gegaan naar de locatie met beter weer. Met mijn camera ingesteld op de M-stand ben ik het terrein opnieuw gaan ontdekken”. De foto die ze bij haar tweede bezoek maakte is hier te zien.

Tips van Hilde :

  • Neem je tijd voor dit soort prachtige vervallen locaties.
  • In mijn geval was een simpel hekwerk neergezet, zonder de nodige bordjes van ‘verboden terrein’, dus kon je er zo naar binnen.
  • Pas echter wel op als deze bordjes wel aanwezig zijn, eventueel kan je contact opnemen met de beheerders van het terrein en vragen naar toestemming voordat je verder gaat.
  • Het is voor je eigen veiligheid belangrijk goed om je heen te kijken, naar bijvoorbeeld glas op de grond of stukjes prikkeldraad.
afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien