Hilarisch: Katten van hun slechtste kant

Hilarisch: Katten van hun slechtste kant

Senta Bemelman 745
Katten zijn een geliefd fotografie-onderwerp. Meestal worden de schattige neusjes en grote, ronde ogen prachtig in beeld gebracht. In deze video is dit niet het geval en worden de beesten van hun slechtste kant geportretteerd. Dit levert hilarische beelden op!

Een schuddend vacht, de ogen net ver genoeg geopend om het oogvlies te zien en een tong die bijna uit de half openstaande mond van de kat valt. Dit klinkt niet als een mooi plaatje en dat is het ook niet.

Humor

Het belangrijkste wat fotograaf Carli Davidson in haar foto’s en video’s terug laat komen is humor. Ze neemt een ongebruikelijk moment om te fotograferen of filmen, hierdoor vallen haar foto’s op. De ongemakkelijke uitdrukkingen van de katten werkt goed op de lachspieren.

Fotografeer ongebruikelijke momenten. Kijk naar unieke kenmerken van het dier voor jouw lens en probeer het karakter te vangen in beeld. Dit hoeft niet per se een mooie uitdrukking te zijn, zoals de fotograaf laat zien.

Carli Davidson

Het creatief brein achter de video is fotograaf Carli Davidson. Zij heeft naast het fotograferen van dieren ook veel tijd besteed aan de verzorging van wilde beesten. Zij werkte zeven jaar in de dierenzorg en was in dienst bij trainingscentra, dierentuinen en zogeheten ‘wildlife centers. De Amerikaanse fotograaf maakte in het verleden ook foto’s en video’s van honden en katten voor haar boekenreeks genaamd “SHAKE” en “LICK.” Hiervoor fotografeerde ze katten en honden die zich uitschudden of met de tong uit de mond ‘poseerden’.

In de onderstaande video legt Carli Davidson uit hoe zij de dieren fotografeert en geeft zij tips op het gebied van (huis)dierenfotografie. De video is in het Engels, maar kun je gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

Bekijk haar website voor meer werk.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta