Het vinden van een mooie fotolocatie

Het vinden van een mooie fotolocatie

Fokelien Broekstra 562
Het is een hele kunst, een mooie locatie vinden om de foto te maken die je in je hoofd hebt zitten. Rizsavi Tamás vond een plek om het idee voor zijn foto uit te kunnen voeren.

Idee

Riszavi Tamás had een geweldig idee in zijn hoofd, hij wilde een trein op foto zetten die door een besneeuwd bos rijdt. Hij zocht daarom een mooie locatie en wachtte het juiste moment af om de foto te maken. Met -5 graden celcius heeft hij lang moeten wachten om de foto te kunnen maken. Maar het resultaat is zeker geslaagd. Als machinist is hij geïnspireerd door treinen, het was voor hem daarom zeker de moeite waard.

Werkwijze

De werkwijze om de foto van je dromen te maken is eigenlijk heel simpel. Als je een idee hebt, zoek je vervolgens uit welke omgeving hierbij past. In welk seizoen je de foto wil maken en wat voor benodigdheden je voor de foto nodig hebt of moet regelen. Als je zoals Rizsavi nabij het treinspoor wilt staan, heb je bijvoorbeeld toestemming nodig. Dit geldt voor meer fotolocaties.  

Moment

Bekijk ook van te voren welk moment geschikt is om de foto te maken, is dit midden op de dag of ’s morgens vroeg? Het moment kun je bepalen door eerder al de omgeving te observeren. In Riszavi zijn geval is het belangrijk om te weten wanneer de treinen langs rijden, op welke afstand van het spoor je veilig staat en wat het weer doet, dit in verband de kledingkeuze. Voor hem was ook de sneeuw erg belangrijk. Dit maakt zijn foto’s helemaal af.

Bekijk meer foto's van Riszavi Tamás op zijn Facebook

Wat is jouw droomlocatie om foto’s te maken?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien