Het retoucheren van een mannelijk model

Het retoucheren van een mannelijk model

Nadja Geskus 642
Retoucheren kan een behoorlijke uitdaging zijn als je niet precies weet hoe dat moet. Met name vrouwelijke portretten worden veel geretoucheerd, maar hoe retoucheer je nu eigenlijk een mannelijk model? Glyn Dewis maakte een handige video daarover waarin alles precies wordt uitgelegd!

Tutorial

Om goed te kunnen retoucheren zal je een hoop tijd en moeite moeten stoppen in het oefenen. Het is een behoorlijke klus namelijk en je zal de handige trucjes moeten leren kennen. Daarnaast kost het natuurlijk aardig wat tijd om complexe programma’s als Photoshop en Lightroom volledig onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn er een hoop handige tutorials op internet te vinden, die alles duidelijk uitleggen en het leren van de programma’s steeds net wat makkelijker maken! Zo ook deze handige video waarin Glyn Dewis uitlegt hoe je een mannelijk model moet retoucheren.

Retoucheren

Wat mensen veelal door elkaar halen zijn de woorden retoucheren en bewerken. Dat zijn toch echt twee verschillende dingen. Het retoucheren houdt eigenlijk in dat je kleine oneffenheden op de huid, als vlekken, puistjes, etc weghaalt. Dit kan ook bijvoorbeeld in de achtergrond zijn, of een haar die je weg wilt hebben. Zo creëer je eigenlijk een beeld zonder afleidende factoren. Bekijk de handige tutorial om te zien hoe Glyn Dewis een mannelijk model retoucheerd.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja