Het perspectief van Claudia Stanke

Het perspectief van Claudia Stanke

Nadja Geskus 405
Stop met vechten, leef gewoon. Dat is de boodschap die Claudia Stanke met haar serie Perspective – Back to Nature wil overbrengen. Een serie over de verschrikkelijke dingen die de wereld meemaakt, door keuzes die de mensheid heeft gemaakt.

Claudia Stanke is een Motion Designer gevestigd in München. Na haar opleiding Grafisch Vormgeving / Webdesign, is Stanke begonnen als grafisch ontwerpster. Maar Stanke wilde meer uit haar leven halen. Ze besloot om een Motion Designer te worden en werkt nu voor een van de grootste TV zenders in Duitsland.

Naast haar werk als Motion Designer werkt Stanke ook als Freelancer (Formreaktion). Ze doet vaak stopmotion projecten, 3D / 2D-projecten, postproductie, maar houdt ook nog steeds van ‘One-Frame-Design’. Haar passie ligt bij gezichten. “Een gezicht vertelt de geschiedenis van elk individu. Mijn werk heeft altijd een speciale betekenis voor me. Het vertelt een verhaal in één beeld.”

Perspective

Toen het idee ontstond voor Perspective – Back to Nature, ging Stanka terug naar haar eigen roots. Ze wilde zichzelf weer vinden. Het project betekent veel voor haar. “We hebben zo’n moeilijke tijd nu. De hele wereld kampt met verschrikkelijke dingen. Met verzonnen dingen, samengesteld door de mens. Elk dier in mijn reeks karakteriseert het gedrag van de samenleving. De dieren symboliseren de hulpeloosheid, strijd voor vrijheid, ontsnappen, vernietigen van leefruimte, moord, macht, opsluiting en verlies.”

“Oorlog, mensen die alles verliezen, verhongering, terrorisme, religie, al deze dingen zijn ontstaan door iemands keuzes. Ik realiseerde me dat de natuur het enige is wat sterker is dan al het andere. De natuur laat ons op een erg harde manier zien, dat we de natuur niet kunnen stoppen. Al het andere zou wel gestopt kunnen worden, die keuze ligt bij ieder persoon, wereldwijd. Verander je perspectief. Stop met vechten en leef gewoon.”

perspective back to nature

perspective back to nature

perspective back to nature

perspective back to nature

perspective back to nature

perspective back to nature

perspective back to nature

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja