Het nut van een reserve batterij

Het nut van een reserve batterij

Fokelien Broekstra 895
Heb jij ook wel eens met een lege batterij bij een fotosessie gestaan? Je kon om dit frustrerende moment misschien nog net een snapshot maken met je telefoon. Maar ‘het’ moment die je in gedachten had is mislukt omdat de batterij leeg was.

Reserve

De meeste fotografen hebben het altijd bij zich. Een opgeladen extra batterij. Het is handig om er een standaard in je tas te hebben zitten. Mocht je door een gehaast vertrek je batterij in de lader laten zitten, dan heb je er nog een in je tas zitten. Hou er wel rekening mee, dat als een batterij niet gebruikt wordt, hij ook langzaam leeg loopt. Check dus minimaal één keer per maand je batterij. Ook kun je er voor kiezen als een van de batterijen aan de lader ligt, de ander in je camera te doen. Hierdoor worden ze beide intensief gebruikt en slijten ze gelijkmatig.

Kou

Een extra detail is, nu het wat kouder wordt zijn batterijen veel sneller leeg dan met warm weer. Neem daarom in koude omstandigheden standaard een reservebatterij mee, het beste is deze tegen je warme huid aan te dragen, dus bijvoorbeeld in je broekzak of de binnenzak van je jas. Anders is de batterij zo leeg. Ook geldt dit voor de batterij van je flitser. Deze zijn net zo snel leeg met koud weer als dat je camera is.

Het red je dag

Als jij een lege batterij hebt en geen reserve, is je fotosessie voorbij. Je dag kan hierdoor flink in de soep lopen. Wij raden je daarom aan altijd één reserve batterij bij je te hebben. Heb jij de mogelijkheid om meer batterijen als reserve te hebben, dan is dit natuurlijk nog beter.

Heb jij wel eens met een lege batterij gestaan? Vertel het onder dit bericht! 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien