Het leven van een fietsfotograaf

Het leven van een fietsfotograaf

Senta Bemelman 394
Bij sportfotografie staat de fotograaf niet altijd aan de zijlijn, maar is soms zelf onderdeel van de activiteit. Zo heb je bijvoorbeeld fietsfotografen, die vanaf het stuur activiteiten vastleggen met hun camera.

Fotografen die fietsatleten vastleggen steken de handen flink uit de mouwen. Zij dragen niet alleen veel apparatuur mee, maar leggen zelf ook vaak veel kilometers af op de fiets. In de onderstaande video kun je kort zien waar je als fietsfotograaf mee te kampen krijgt.

Gear

Je kunt er als fotograaf voor kiezen om alleen zelf beelden met je spiegelreflexcamera te maken, maar het is ook gaaf om videobeelden met een GoPro te schieten! Laat een van de fietsers de GoPro tijdens het stunten dragen voor mooie beelden!

Zorg ook dat je een goede fiets hebt, waar je stabiel je camera op kunt balanceren. Je kunt de fiets ook wanneer je zelf niet rijdt, gebruiken als statief voor scherpe foto’s!

Creatief

Wees creatief met het bedenken van goede hoeken en composities. Zorg dat je de stunt kent en weet waar je het beste kan staan voor een goede plaat. Let daarbij ook op je eigen veiligheid, soms kan een stunt niet helemaal volgens plan gaan. Dan wil je niet in de gevarenzone staan met jouw camera.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta