Het belang van spontane fotografiemomenten

Het belang van spontane fotografiemomenten

Senta Bemelman 268
Wanneer je fotografeert, plan je dit misschien van tevoren in naast de werkuren. Maar probeer ook spontaan te fotograferen op willekeurige momenten.

Fotografiemomenten inplannen is misschien handig voor het agenda-overzicht. Maar wakker je creativiteit aan door een keer spontaan jouw camera mee te nemen. Stop bijvoorbeeld op de terugweg na werk bij een mooie plek waar je langskomt.

Anticiperen

Door regelmatig spontane fotografiemomenten te hebben, leer je anticiperen. Je kijkt met een andere blik naar de omgeving en selecteert elementen die interessant zijn voor een foto op gevoel. Ook leer je beter omgaan met jouw fotografie-apparatuur.Daarnaast is het ook een vorm van ontspanning, omdat je minder druk op jezelf legt dan wanneer je een plek in de agenda speciaal vrij maakt voor fotografie.

Voorbereid

Je kan goed voorbereid op een onverwacht fotografiemoment zijn door jouw cameratas in de achterbak van jouw auto te leggen. Bewaar ook een extra opgeladen accu en handige fotografie-accessoires erbij.  Neem een voorbeeld aan het verhaal van foto- en videograaf Ty Poland, die ook spontaan op pad ging.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta